Fem grunner til å velge et yrke i energibransjen 

Fem grunner til å velge et yrke i energibransjen 

Andreas Kronhein

Energibransjen er hjertet av moderne samfunn, og dens betydning bare øker i takt med teknologiske fremskritt og global vekst. For dere som er unge og skal velge yrke, representerer denne bransjen en unik mulighet til å bli en del av noe større.

Men ikke bare ta vårt ord for det! Hør hva Andreas Kronheim, automatiker hos Equinor, og Silja Karlsen, lærling som ROV-pilot hos Deep Ocean, har å si om deres spennende hverdag og hvorfor de valgte en karriere i energibransjen.

– Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte dette yrket! Det å jobbe offshore er veldig fint, sier Silja.

– Det er veldig viktig å gjøre en god innsats de årene en har på skolen, fordi det har så stor konsekvens for resten av livet! Å få seg en god lærlingplass og sikre seg en god jobb er viktig for å få en stabil og god inntekt, sier Andreas.

Her er fem grunner til å velge karriere i vår næring, og hvorfor det er viktig å være fagorganisert i SAFE, den eneste rendyrkede fagforeningen for ansatte i energisektoren. 

1. Innovasjon

Oljesektoren er i frontlinjen når det gjelder teknologisk utvikling. Her finner du avanserte løsninger og innovasjoner som droner, robotikk, og digitale modeller som brukes for å forbedre effektivitet og sikkerhet. Som en ung profesjonell vil du ha muligheten til å arbeide med banebrytende teknologi og bidra til spennende prosjekter.

2. Globale muligheter

En karriere i energibransjen kan ta deg over hele verden. Fra oljeplattformer i Nordsjøen til energiprosjekter i Midtøsten og offshore aktiviteter i Brasil – mulighetene er uendelige. Dette gir deg en unik sjanse til å oppleve forskjellige kulturer, lære nye språk og bygge et internasjonalt nettverk.

3. Bærekraft og fremtid

Med økt fokus på bærekraftig energi, er energibransjen i en overgangsperiode hvor det investeres tungt i fornybare energikilder og miljøvennlige løsninger. Ved å velge en karriere her, kan du være med å forme en grønnere fremtid og jobbe med løsninger som har en positiv innvirkning på miljøet.

4. Personlig utvikling

Energibransjen tilbyr mange karriereveier, fra ingeniør til ledelse og administrasjon. Du vil ha muligheten til kontinuerlig læring og utvikling, med tilgang til spesialiserte kurs og opplæringsprogrammer som hjelper deg å vokse både profesjonelt og personlig.

5. Rettferdig arbeidsliv og støtte med SAFE i ryggen

For å lykkes i denne bransjen er det viktig å være organisert. Derfor er det avgjørende å være medlem i vårt fagforbund. SAFE har som mål å sikre et rettferdig arbeidsliv og gode lønns- og arbeidsvilkår for våre medlemmer. Med SAFE ved din side, er du bedre rustet til å navigere karrieren din trygt og effektivt.

– SAFE er svært viktig fordi de sørger for at vi får riktig lønn og at alt går riktig for seg, sier Silja.

Andreas er enig og legger til at det er fagforeningene som har kjempet frem de gode lønns- og arbeidsvilkårene for energiansatte.

– Fagforeningene jobber fortsatt for å opprettholde de gode ordningene vi har, både på landanlegg og offshore, sier han.

Les mer om følgende emner: